Bucătarul reşiţean Uica Mihai este pasionat de reţetele cu ouă şi a scos şi o carte despre acest subiect în urmă cu câţiva ani.
Uica Mihai spune că oul este ingredientul pe care poti să-l foloseşti la cele mai multe reteţe, sub mai multe forme, potrivit adevarul.ro. Printre reţetele sale are şi câteva pentru pregătirea unor sosuri din ou. Una dintre ele o găsiţi mai jos:
“Fierbe patru ouă şi dă-le prin sită deasă ca să se facă fărâme mai mici decât gămălia chibritului.
CITEȘTE ȘI: Sosurile care NU îngrașă – perfecte pentru fripturi, dar și pentru salate
Peste ele să torni maioneză rece făcută din 2 gălbenuşuri crude, unul fiert şi 200 ml de ulei.
Adaugă nişte tarhon scos din oţet şi tăiat mărunt, o linguriţă de capere tocate la cuţit şi stoarse de zeamă, sare, piper, un strop de muştar şi un strop de zeamă de lămâie. Este sosul de bază.
Dacă vrei să îl dai garnie la peşte cu carnea albă, adaugă câteva fileuri de anşoa pasate.
Pentru rasoluri de vită înlocuieşte tarhonul cu pătrunjel verde, iar în loc de capere pune hrean ras, proaspăt.
CITEȘTE ȘI: Sosurile dau gust mâncării, dar unele sunt nocive: Care sunt sosurile rele şi ce alternative ai
Pentru legume natur, înlocuieşte tarhonul cu mărar tocat fin şi adaugă unt înfierbântat.
Pentru carnea de pui, scoate tarhonul, caperele, pune nucuşoară rasă, un strop de oţet de mere şi o mână întreagă de stafide opărite cu vin alb şi bine stoarse.”